Izklopi prednalaganje
Ob znakih prehlada ali drugega nalezljivega obolenja obvezno uporabite masko! **** In presenza di segni di raffreddore o di altre malattie infettive, è obbligatorio indossare la mascherina! *** Ob znakih prehlada ali drugega nalezljivega obolenja obvezno uporabite masko! **** In presenza di segni di raffreddore o di altre malattie infettive, è obbligatorio indossare la mascherina! ***

Dogodki

Kolikokrat ste si že rekli, čas je, da preneham s kajenjem? Ste kdaj že pomislili, kako prenehati s to grdo razvado? Kako reči cigaretom NE za vedno?


Zadnji dan v januarju je tudi letos posvečen dnevu brez cigarete. Dan brez cigarete je priložnost in spodbuda za opustitev kajenja, preprečitev eksperimentiranja s tobačnimi in povezanimi izdelki med mladostniki in mlajšimi odraslimi, preprečitev izpostavljenosti tobačnemu dimu ter posledično zmanjšanje obolevnosti, prezgodnje umrljivosti ter stroškov zaradi rabe tobaka.

Center za krepitev zdravja ZD Izola bo v petek, 31. januarja 2020, v sklopu svetovnega dneva brez cigarete med 8. in 12. uro v ZD Izola (2.nadstropje) bo izvajal meritve krvnega tlaka, meritve FEV- moč izdiha, predstavil sestavo cigarete in pravilne dihalne vaje.
Opuščanje kajenja je lahko težak proces, vendar je opustitev kajenja koristna za zdravje v kateremkoli starostnem obdobju. Kadilci, ki želite opustiti kajenje, se lahko kadarkoli obrnete na Center za krepitev zdravja ZD Izola, kjer vam bomo pomagali. Na voljo je tako skupinska kot individualna obravnava.

Za krajše individualne posvete, podporo in pomoč lahko zainteresirani pokličete na center v okviru pogovornih ur, na telefonsko številko 070 644 443 ali nam pišete na e-naslov: ckz@zd-izola.si.