Izklopi prednalaganje

Dogodki

Delavnica
Ste dnevno pod stresom?

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma (ZD) Izola vabi na prvo srečanje v okviru delavnice »Spoprijemanje s stresom«, ki bo v sredo, 8. maja 2019, s pričetkom ob 8.30 uri in ob 18.15 uri, v sejni sobi (II nadstropje) ZD Izola.

Ste vedeli, da je kar 50–60 % bolniških odsotnosti povezanih s stresom? Da je 75–90 % sotrpinov, ki jih srečate v zdravstveni ambulanti, tam zaradi razlogov, ki so tako ali drugače povezani s stresom? Da je stres nekaj popolnoma vsakdanjega, vemo že skoraj vsi. Res je, da nekaj stresa potrebujemo za svoje vsakodnevno delovanje, in res je, da ni vsak stres slab. Za posameznika pa je škodljivo, če stres traja dlje časa in če ga je preveč. Stres doživljamo zelo različno. Ključno je, da ga prepoznamo, šele nato lahko ukrepamo. Če je posameznik dlje časa pod stresom, se lahko začne proces izgorevanja, ki lahko vodi v razvoj resnejših fizičnih in duševnih motenj ter bolezni.

VSEBINA DELAVNIC:

Seznanili se boste z značilnostmi stresa in načini kako ga obvladati. Pridobili boste znanje in veščine, s katerimi si boste lahko pomagali sami in izboljšali svoje zdravje in počutje.

TERMINI DELAVNIC:

Delavnica obsega štiri tedenska srečanja, ki trajajo 90 minut.