Izklopi prednalaganje

Dogodki

Prehranski nasveti za bodoče mamice – Zdrava kuhinja malčkov
Sodelovanje patronažnih sester s CKZ ZD Izola je pripeljalo do izvedbe ene izjemno dobro obiskane delavnice - Priprava in degustacija dopolnilne prehrane za dojenčka, ki jo v ZD Izola organiziramo do šestkrat na leto. Na delavnico vabimo mamice, ki imajo od 4 do 6 mesečne stare dojenčke. Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog v času pred nosečnostjo, med nosečnostjo in dojenjem ter v času prvih dveh let otrokovega življenja sta pomembna dejavnika za doseganje optimalnega zdravja otroka in kasneje odraslega, skozi vse življenje. Zdrava prehrana ne vpliva le na zdravje dojenčka in otroka, temveč seže njen vpliv vse v odraslo dobo (zmanjšanje tveganja za razvoj prekomerne telesne mase, diabetesa, alergij, povišanega krvnega tlaka, bolezni srca in ožilja ter presnovnih bolezni).

Na delavnici, ki jo skupaj s patronažnimi sestrami vodi Rebeka Mahorič, mamica in izkušena prehranska strokovnjakinja ter avtorica knjige Dojenčki za mizo, mamice dobijo praktične nasvete kako in na kakšen način pripraviti zdrav prvi obrok svojemu dojenčku. Ko dojenček začne kazati interes za hrano je izbira uravnotežene, varne in funkcionalne prehrane in ustreznih prehranjevalnih navad bistvenega pomena za ohranjanje in krepitev njegovega zdravja, za njegovo počutje in njegov psiho-socialni razvoj.

Kdaj naj mu ponudimo prvo gosto hrano? Kaj mu pripravimo, da bodo prve žličke hrane vsebovale čim bolj zdrave sestavine, ki jih naš otrok potrebuje za svoj razvoj? Na ta vprašanja išče prave odgovore mnogo mamic in upravičeno je večina od njih pošteno zmedena, ko se loti raziskovanja na spletu ali išče pomoč pri svojih znancih.

Dvourna delavnica prehranskih nasvetov postreže z veliko uporabnih informacij in praktičnih nasvetov s strani naših strokovnjakov, kako pomembno je pripraviti zdrav in kakovosten obrok našim najdražjim.

Udeležite se še zadnje delavnice v letošnjem letu, ki bo potekala v petek, 6.12.2019, v sejni sobi Zdravstvenega doma Izola (2. nadstropje) ob 13.00 uri.

Vabljeni starši z dojenčki!