Izklopi prednalaganje
Ob znakih prehlada ali drugega nalezljivega obolenja obvezno uporabite masko! **** In presenza di segni di raffreddore o di altre malattie infettive, è obbligatorio indossare la mascherina! *** Ob znakih prehlada ali drugega nalezljivega obolenja obvezno uporabite masko! **** In presenza di segni di raffreddore o di altre malattie infettive, è obbligatorio indossare la mascherina! ***

Dogodki

Strokovnemu timu Centra za krepitev zdravja ZD Izola se bodo tokrat pridružile tudi patronažne sestre in zdravnik.
Progami so usmerjeni v posameznika in ranljive skupine prebivalcev z namenom odkrivanja dejavnikov tveganja ter seznanitev, učenje in podporo pri spreminjanju življenjskih navad povezanih z zdravjem s ciljem doseganja boljšega zdravja, višje kakovosti življenja ter zmanjševanja neenakosti v zdravju v lokalni skupnosti. Izvajale se bodo meritve, individualna svetovanja, usmerjanje v delavnice, kjer izvajamo različne zdravju koristne aktivnosti o zdravem življenjskemu slogu.

Osveščanje splošne in strokovne javnosti o pomenu tako telesnega kot duševnega zdravja je naša naloga skozi celo leto, vendar so prav posamezni dnevi za zdravje možnost, da o tem spregovorimo na ljudem prijaznejši način, jih dodatno vzpodbudimo, predvsem pa informiramo in motiviramo k preventivnemu delovanju in skrbi za zdravje.

Lokacije, kjer bomo prisotni:
  • KS Korte - Zadružni dom Cetore (14.10.2019),
  • KS Jagodje - Dobrava (16.10.2019),
  • KS Korte – Šared (17.10.2019), Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Izola (18.10.2019).

Ob priložnosti tedna zdravja bomo v četrtek, 17. oktobra 2019, ob 16.uri v Medgeneracijskem centru v Izoli organizirali tudi predavanje »RAK NI LE ČRNINA, JE PISANA MAVRICA BARV«. Predavanje in pogovor bo vodila Jadranka Vrh Jermančič, dr. med., zdravnica specialistka, prostovoljka Društva onkoloških bolnikov, dolgoletna aktivistka Obalnega društva za boj proti raku in osebnost Primorske 2011. Predavateljica - zdravnica bo z vami delila bogate izkušnje s področja raka in prostovoljnega dela z bolniki ter prisluhnila vašim vprašanjem. V soboto, 19. oktobra, bomo skupaj z Domom upokojencev Izola skupaj s svojci organizirali sprehod do Svetilnika, od 10. do 12. ure. Dogodek smo poimenovali Skupaj za zdravje, namen pa je skupno druženje.

Program:

▪MERITVE HOLESTEROLA, SLADKORJA V KRVI IN KRVNEGA TLAKA
▪UZ MERITVE KOSTNE GOSTOTE (na petnici)
▪MERITVE VENSKEGA PRETOKA
▪TESTIRANJE FUNKCIONALNIH ZMOGLJIVOSTI (interpretacija rezultata in strokovno svetovanje)
▪APLIKACIJA TEHNIK SPROŠČANJA PREKO SLUŠALK
▪PROMOCIJA PRESEJALNIH PROGRAMOV SVIT, ZORA in DORA (delavnica z modeli dojk in črevesja)
▪SVETOVALNICA ZA OZAVEŠČANJE O ZDRAVEM ŽIVLJENJSKEM SLOGU

Veselimo se srečanja z vami!

Pogovor   Teden zdravja oktober 2019