Izklopi prednalaganje

Novice

Uporaba 3. odmerka cepiva proti covid-19 je priporočljiva za:
- oskrbovance DSO
- osebe stare 70 let in več in posebej ranljive kronične bolnike ne glede na starost

S tretjim/poživitvenim odmerkom je možno cepljenje tudi za vse ostale, ki so opravili osnovno cepljenje proti covid-19, če tako želijo. Ker 3. odmerek cepiva zaenkrat ni registriran, naj osebe (iz skupin za katere ni priporočil), ki ga želijo prejeti na lastno željo, izpolnijo izjavo.

Za tretji odmerek se uporabi mRNA cepivo (Pfizer ali Moderna). Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem in tretjim/poživitvenim odmerkom je vsaj 6 mesecev.

Osebam s presajenimi organi in težje imunsko oslabljenim osebam glede na priporočila NIJZ z dne 3.9.2021 se priporoča 3. odmerek cepiva proti COVID-19 kot dodatni odmerek osnovne sheme, ker je pri njih odziv na osnovno cepljenje slabši. Minimalen presledek med osnovnim cepljenjem in tretjim odmerkom naj bo v teh primerih 4 tedne. Pri teh osebah je pri cepljenju potrebno priložiti zdravniško potrdilo.

Osebe, ki želijo tretji odmerek, lahko pridejo na cepljenje v prosto dostopnih terminih.

Na cepljenje prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja, osebno izkaznico, cepilni kartonček ter zdravniško potrdilo (pri osebah s presajenimi organi in težje imunsko oslabljenih osebah).

na cepljenje naročijo na povezavi Z-vem ali pri osebnem zdravniku. Na cepljenje, vas preko portala Z-vem lahko naroči tudi druga oseba. Izjema so tujci, ki se ne bodo mogli naročit preko portala Z-vem in se lahko na cepljenje prijavijo na info@zd-izola.si

 Na cepljenje se v  zdravstvenem domu Izola  lahko prijavite  preko portala Z-vem na naslednji povezavi https://zvem.ezdrav.si/domov. Prijavijo se lahko občani in vsi, ki imajo v našem zdravstvenem domu izbranega zdravnika.

O terminu cepljenja boste obveščeni preko sms ali preko telefonskega klica.

OBVEZNO SPOROČANJE ODPOVEDI TERMINA:

Če ste prejeli vabilo na cepljenje preko sms sporočila in se cepljenja ne boste mogli udeležiti sms sporočila ne potrdite. Portal Z- vem vas bo v tem primeru ponovno razvrstil na čakalni seznam.

V kolikor ste na cepljenje bili vabljeni preko osebnega zdravnika ali telefonskega klica in se cepljenja ne morete udeležiti, nam to obvezno sporočite (ob delavnikih):

Za vse informacije o cepljenju vam je na voljo nova spletna stran CEPIMOSE.SI

 

Spletna stran pokriva aktualne novice, predstavlja načrt cepljenja ter podaja ažurne informacije o številu opravljenih cepljenj in izvajanju cepljenja, dobavi cepiv, cepilnih centrih in neželenih učinkih. Z odgovori strokovnjakov so naslovljena najpogostejša vprašanja, posebni segmenti so namenjeni informacijam o cepivih, delovanju cepiv, zdravstvenim nasvetom in uporabnim gradivom ter objavi izsledkov raziskave pandemske izčrpanosti