Izklopi prednalaganje

Novice

CEPLJENJE COVID - 19 - MOŽNOST 3.ODMERKA

S tretjim/poživitvenim odmerkom je možno cepljenje vseh, ki so opravili osnovno cepljenje proti covid-19.

Za tretji odmerek se uporabi mRNA cepivo (Pfizer ali Moderna). Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem in tretjim/poživitvenim odmerkom je vsaj 6 mesecev.

Osebam s presajenimi organi in težje imunsko oslabljenim osebam se glede na priporočila NIJZ z dne 3.9.2021 priporoča 3. odmerek cepiva proti COVID-19 kot dodatni odmerek osnovne sheme, saj je pri njih odziv na osnovno cepljenje slabši. Minimalen presledek med osnovnim cepljenjem in tretjim odmerkom naj bo v teh primerih 4 tedne. Pri teh osebah je pri cepljenju potrebno priložiti zdravniško potrdilo.

Osebe, ki želijo tretji odmerek, se lahko naročijo na spodaj zapisanih kontaktih ali oglasijo na enem od terminov cepljenja brez naročanja. 

Na cepljenje prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja, osebno izkaznico, cepilni kartonček ter zdravniško potrdilo (pri osebah s presajenimi organi in težje imunsko oslabljenih osebah).

Na cepljenje se v  zdravstvenem domu Izola  lahko prijavite  preko portala Z-vem na naslednji povezavi https://zvem.ezdrav.si/domovO terminu cepljenja boste obveščeni preko sms ali preko telefonskega klica.

OBVEZNO SPOROČANJE ODPOVEDI TERMINA:

Če ste prejeli vabilo na cepljenje preko sms sporočila in se cepljenja ne boste mogli udeležiti sms sporočila ne potrdite. Portal Z- vem vas bo v tem primeru ponovno razvrstil na čakalni seznam.

V kolikor ste na cepljenje bili vabljeni preko osebnega zdravnika ali telefonskega klica in se cepljenja ne morete udeležiti, nam to obvezno sporočite (ob delavnikih):

Za vse informacije o cepljenju vam je na voljo nova spletna stran CEPIMOSE.SI

 

Spletna stran pokriva aktualne novice, predstavlja načrt cepljenja ter podaja ažurne informacije o številu opravljenih cepljenj in izvajanju cepljenja, dobavi cepiv, cepilnih centrih in neželenih učinkih. Z odgovori strokovnjakov so naslovljena najpogostejša vprašanja, posebni segmenti so namenjeni informacijam o cepivih, delovanju cepiv, zdravstvenim nasvetom in uporabnim gradivom ter objavi izsledkov raziskave pandemske izčrpanosti