Izklopi prednalaganje

Novice

Pozdravljeni,

zaradi vseh stisk, ki jih ljudje doživljajo, so v Društvo Spominčica – Alzheimer Slovenija , v času epidemije COVID-19 podaljšali delovanje svetovalnega telefona. V kolikor svojci ali osebe z demenco potrebujejo nasvet, podporo, razumevanje, ideje za aktivnosti doma ali razrešitev dilem, s katerimi se soočajo, so na voljo na svetovalnem telefonu 059 305 555 vsak dan (tudi med vikendi) med 9. in 18. uro in preko e-pošte svetovanje@spomincica.si.


Na svetovalni telefon vključujejo tudi zunanje sodelavce Spominčice, ki so na voljo za strokovna vprašanja s področja njihovega dela.

Osebam z demenco in njihovim svojcem na vprašanja z medicinskega/nevrološkega področja odgovarjata:

- vsak ponedeljek in petek med 17. in 18. uro in vsako sredo med 16. in 17. uro prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med. spec. nevrologije, ter

- vsako sredo med 17. in 18. uro doc. dr. Milica Gregorič Kramberger, dr. med. spec. nevrologije.

Ob torkih in četrtkih med 16. in 18. uro je ljudem na voljo Petra Može, univ. dipl. socialna delavka z dolgoletnimi izkušnjami na Enoti za gerontopsihiatrijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana.


Naredili smo kar nekaj letakov, in sicer nasvete za svojce, za osebe z demenco ter na splošno za vse ljudi, kako prepoznati osebo z demenco v tem času in kako se osebe z demenco odzivajo v času epidemije. Upam, da vam bodo v pomoč. Lahko jih natisnite in izobesite na vidna mesta, ter podelite še drugim, za katere menite, da bi informacije potrebovali. Le s pravim načinom ravnanja ohranjamo dobro počutje.


Želimo vam vse dobro, predvsem pa veliko zdravja!

Spominčica - Alzheimer Slovenija