Izklopi prednalaganje
Ob znakih prehlada ali drugega nalezljivega obolenja obvezno uporabite masko! **** In presenza di segni di raffreddore o di altre malattie infettive, è obbligatorio indossare la mascherina! *** Ob znakih prehlada ali drugega nalezljivega obolenja obvezno uporabite masko! **** In presenza di segni di raffreddore o di altre malattie infettive, è obbligatorio indossare la mascherina! ***

Novice

Center za krepitev zdravja Zdravstveni dom Izola je v soboto, 21. septembra 2019, med 8. in 12. uro organiziral na Lonki v Izoli prireditev DAN ZDRAVJA, s katero si prizadevamo za promocijo zdravega življenjskega sloga v Občini Izola.

Boljše zdravje prebivalstva je pomemben dejavnik razvoja in napredka naše občine, zato si prizadevamo, da bi bilo takih dogodkov čim več in da bi se jih udeleževalo veliko ljudi. Dneva zdravja, kjer je so se poleg predstavitve dejavnosti Centra za krepitev zdravja predstavili še različni ponudniki z izdelki ter storitvami povezanimi z zdravim življenjem in ohranjanjem zdravja, se je udeležilo veliko ljudi. Obiskovalci so se lahko preizkusili v hoji na dva kilometra in opravili meritve krvnega tlaka, sladkorja, kostne gostote na petnici ter opravili analizo telesne sestave. Pri meritvah so pomagali tudi dijaki Srednje šole Izola, programa zdravstvena nega. Možen je bil tudi praktičen poizkus tehnik sproščanja z zvočnim posnetkom, obiskovalcem smo prikazali tudi z uporabo različnih alko-očal, ki simulirajo alkoholiziranost, s pomočjo katerih vidimo razliko med različnimi stopnjami alkoholiziranosti ter smo jim tudi tokrat pripravili raznolike in zanimive aktivnosti s katerim jih želijo spodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja.

Na prireditvi se nam je pridružila tudi skupina Šola zdravja Izola in prikazala kako pridno telovadijo vsak dan. Program so popestrili učenci 5. razreda OŠ Dante Aleghieri Izola in zaigrali na flaute lepo pesmico o čebelicah - Le Appi. Obiskovalci so bili na ta enkratni dan zdravja poleg različnih brezplačnih testiranj deležni tudi srečelova. Namreč med obiskovalce, ki so opravili kakšno od meritev in obiskali info točko, smo razdelili preko 200 lepih praktičnih nagrad, ki so Centru za ta dan podarili podjetniki z Obale.

Na sami prireditvi, 21. septembra 2019, so svoje aktivnosti in storitve predstavili Vanja Rogač – masaža na stolu, Turistično in kulturno društvo Šparžin, Spa Ritual Koper – tajske masaže, Neolife Slovenija, Europa Dona, Pšenični kalčki Moleum, Društvo za osteoporozo, Nenad Pavlović – predstavitev Zepter proizvodov in svetlobne terapije – Bioptron, Gostilna Trije lovci, Flegis, Minerali - Dana in Vili Rakovc, Pinokio - kreativne lesene igrače in drugi.

»Za nami je še en uspešen Dan zdravja v Izoli. Spremljalo nas je lepo vreme in pestra ponudba različnih ponudnikov z izdelki ter storitvami povezanimi z zdravim življenjem in ohranjanjem zdravja. Pridružilo se nam je kar 16 stojnic. Lahko povemo, da smo navdušeni z obiskom ljudi, kateri so nam dali potrditev, da še naprej ustvarjamo prireditve, ki bodo pripomogle k ohranjanju in krepitvi zdravja ter preprečevanja neenakosti v zdravju ljudi v občini Izola. Velika hvala tudi vsem podjetjem, ki so nam prispevali različna praktična darila in smo tako lahko z bogatim srečelovom obdarili prek 200 udeležencev, ki so nas obiskali in opravili kakršnokoli storitev na našem dnevu. Vsi si želimo dolgo in zdravo živeti, a ob poplavi različnih informacij danes marsikdo sploh ne ve več kako poskrbeti za zdravo življenje in dobro počutje. Katere so torej tiste zdrave navade, zaradi katerih bomo tudi v pozni starosti čili in polni energije? Kaj odloča o tem, kakšno bo vaše zdravje - kaj lahko storite vi? Vsi vemo, da se je treba gibati. Zdrav življenjski slog je osnova za zdravje. Tak slog obsega zdravo prehrano, telesno aktivnost, opustitev nezdravih življenjskih navad in izogibanje stresu. Vse to se učimo na naših delavnicah, zato spremljate našo spletno in facebbok stran Centra za krepitev zdravja ZD Izola, kjer vas vabimo na njih. Življenjski slog je postajal čedalje bolj nezdrav. Vse to je pustilo posledice tudi na zdravju. Hvala vsem, ki ste se tradicionalne prirediva udeležili in tako dokazali, da vam ni vseeno za vaše zdravje. Naše življenje je veliko lepše, če skrbimo za naše zdravje, zato vas Center za krepitev zdravja vljudno vabi, da jih obiščete. Iskreno se zahvaljujemo vsem vam, ki ste se dogodka udeležili v tako velikem številu in hvala zato, ker nas podpirate in sodelujete z nami,« nam je po zaključeni prireditvi povedala Taja Benčič Ribarič, mag. diet., vodja CKZ ZD Izola.

Ne pozabite – zdravje prinaša največje obresti zato ga skrbno varujmo.

Spremljajte naše vsebine, povabila še naprej. Veselimo se vašega obiska tudi prihodnje leto!

Dodatne informacije:
Taja Benčič Ribarič, mag. diet.
Vodja CKZ ZD Izola
E-mail: taja.bencic-ribaric@zd-izola.si
T: +386 (0) 40 738 065