Izklopi prednalaganje
Ob znakih prehlada ali drugega nalezljivega obolenja obvezno uporabite masko! **** In presenza di segni di raffreddore o di altre malattie infettive, è obbligatorio indossare la mascherina! *** Ob znakih prehlada ali drugega nalezljivega obolenja obvezno uporabite masko! **** In presenza di segni di raffreddore o di altre malattie infettive, è obbligatorio indossare la mascherina! ***

Novice

Spoštovani,

v okviru tedna zdravja Centra za krepitev zdravja so bile v občini Izola organizirane raznolike aktivnosti v priponki vam pošiljamo sporočilo za javnost in prilagamo nekaj fotografij.

Center za krepitev zdravja ZD Izola je med 14. in 18. oktobrom 2019 v krajevnih skupnostih Izola organiziral dneve zdravja, ki so namenjeni ohranjanju in krepitvi zdravja. Tedna zdravja se je udeležilo več kot 300 ljudi, za kar smo v CKZ ZD Izola zelo zadovoljni. Strokovnemu timu CKZ ZD Izola so se tokrat pridružili tudi patronažne sestre in zdravniki. Tovrstni progami so namenjeni posamezniku in ranljivim skupinam prebivalcev z namenom odkrivanja dejavnikov tveganja ter seznanitvijo, učenjem in podporo pri spreminjanju življenjskih navad povezanih z zdravjem. Izvajali smo različne meritve, individualna svetovanja in usmerjali v obisk delavnic s preventivnimi vsebinami.Naložbo za izvedbo tovrstnih programov sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.


Tedna zdravja se je udeležilo več kot 300 ljudi, za kar so v CKZ ZD Izola zelo zadovoljni. Teden zdravja smo sklenili s sobotnim pohodom po Izoli z varovanci in svojci Doma upokojencev Izola. Pohoda se je udeležilo okrog 100 ljudi.

Zahvaljujemo se vam za objavo v vašem mediju.

Taja Benčič Ribarič, mag. diet.
Vodja CKZ ZD Izola

Breda Krajnc,
organizator stikov z javnostmi in promocijo preventivnih programov CKZ ZD Izola

Več informacij v priponki. Ostajamo na razpolago za dodatna pojasnila.

Avtor fotografij je Breda KrajncLokacije, kjer smo bili prisotni:

- KS Korte - Zadružni dom Cetore (14.10.2019),

- KS Jagodje - Dobrava (16.10.2019),

- KS Korte – Šared (17.10.2019), Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Izola (18.10.2019).Meritve, ki smo jih izvajali:

-MERITVE HOLESTEROLA, SLADKORJA V KRVI IN KRVNEGA TLAKA

-UZ MERITVE KOSTNE GOSTOTE (na petnici)

-MERITVE VENSKEGA PRETOKA

-TESTIRANJE FUNKCIONALNIH ZMOGLJIVOSTI (interpretacija rezultata in strokovno svetovanje)

-APLIKACIJA TEHNIK SPROŠČANJA PREKO SLUŠALK

-PROMOCIJA PRESEJALNIH PROGRAMOV SVIT, ZORA in DORA (delavnica z modeli dojk in črevesja)

-SVETOVALNICA ZA OZAVEŠČANJE O ZDRAVEM ŽIVLJENJSKEM SLOGU

Druge aktivnosti v sklopu tedna zdravja:

-Predavanje: Rak ni le črnina, je pisana mavrica barv (17. oktobra 2019, ob 16.uri v Medgeneracijskem centru v Izoli. Predavanje in pogovor je vodila Jadranka Vrh Jermančič, dr. med., zdravnica specialistka).

-Sprehod do svetilnika: v soboto, 19. oktobra, smo skupaj z varovanci in svojci Doma upokojencev Izola organizirali sprehod do Svetilnika, od 10. do 12. ure. Dogodek smo poimenovali Skupaj za zdravje, namen pa je skupno druženje.IMG 4417 Ks Dobrava Jagodje (1) 
IMG 4763 KS Sared 
IMG 4346 Meritve v Cetorah (4) 
IMG 4346 Meritve v Cetorah (1) 
  IMG 4236ZD Izola prikaz samopregledovanja dojk  So  IMG 4236ZD Izola prikaz samopregledovanja dojk  So   IMG 4979 Tim CKZ ZD Izola  IMG 5298 RK Slovenija podružnica Izola (4)  
  IMG 5466  IMG 5548 IMG 5744  IMG 5264 Jadranka Taja Bencic Ribaric